f
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/sessions.php on line 548

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/sessions.php on line 549

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/page_header.php on line 343
And-Tech :: Zobacz temat - Programator USB niby działa ale same FF

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Politykš prywatnoœci.

Możesz okreœlić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglšdarce lub konfiguracji usługi.

And-Tech Strona Główna And-Tech
Forum firmy And-Tech

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Programator USB niby działa ale same FF
Autor Wiadomość
Edxx

Dołączył: 06 Lut 2008
Posty: 1
Wysłany: Sro Paź 01, 2008 2:39 pm   Programator USB niby działa ale same FF

Witam,

Mam problem z programatorem AVRPROG_USB. Niby wykonuje operacje ale defakto nie robi nic - przy odczycie same FF.
Testowałem przy pomocy dwóch programów: AvrProg_USB i AvrOspII - efekty takie same.
Próbuję pracować na ATMEGA8, układ dobry bo stary programator pod LPT go programuje.

Jakieś sugestie?

Pozdrawiam
Ed
 
     
And-Tech
Site Admin

Dołączył: 22 Lut 2007
Posty: 285
Wysłany: Czw Paź 02, 2008 10:05 pm   

jaką sygnaturę chipa odczytuje program AVRProg ?
 
     
barte 

Dołączył: 01 Lut 2009
Posty: 3
Skąd: KrakĂłw
Wysłany: Nie Lut 01, 2009 3:05 pm   

Podepnę się pod temat bo nie chce zaśmiecać forum. Mam identyczny problem, ale niedawno, jakoś podpiąłem diodę pod RST i GND i jakoś programowało. Ostatnio, albo moje ATMEGI8 czynią jakieś czary albo programator, bo za każdym razem odczytuje z procesora coś innego.
Zasilania to równiutko 4,98V o wydajności 4,5A. Proszę o szybką odpowiedź.
Dodam że mam też coś
takiego .
 
 
     
And-Tech
Site Admin

Dołączył: 22 Lut 2007
Posty: 285
Wysłany: Wto Lut 03, 2009 2:40 pm   

próbował Pan kasować układ ?
jeśli dalej nie pomorze to proszę o maila na konto firmowe - adres na stronie
 
     
barte 

Dołączył: 01 Lut 2009
Posty: 3
Skąd: KrakĂłw
Wysłany: Sro Lut 04, 2009 9:44 am   

Próbowałem, ale niestety programator w ostatnich dniach padł całkowicie i nawet nie świeci się dioda, więc odpuściłem i kupiłem STK200/300.
 
 
     
And-Tech
Site Admin

Dołączył: 22 Lut 2007
Posty: 285
Wysłany: Pon Lut 09, 2009 7:33 am   

Jeśli programator jest jeszcze na gwarancji to proszę go do nas odesłać.
 
     
barte 

Dołączył: 01 Lut 2009
Posty: 3
Skąd: KrakĂłw
Wysłany: Pon Lut 09, 2009 4:35 pm   

Już nie :cry:
 
 
     
And-Tech
Site Admin

Dołączył: 22 Lut 2007
Posty: 285
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 12:09 am   

proszę o maila biuro@and-tech.pl zobaczymy co da się zrobić ;)
 
     
tomekl85

Dołączył: 01 Maj 2009
Posty: 5
Wysłany: Sro Wrz 16, 2009 1:56 pm   

Witam
Miałem taki sam problem w avrstudio. Mianowicie jeżeli w programowaniu dawałem advanced i tam nie było zaznaczonega żadnego ptaszka(np Spi, Jtag) to przy programowaniu zawsze wyskakiwał błąd typu: ffff. U mnie pomogła wymiana zasilacza(jeszcze nie wiem czy zasilacza czy tylko lm7805. Po wymianie jest ok. Dodam, że na starym zasilaczu miernik pokazywał 5V. Dziwnym trafem jedna atmega już nie wstaje, dopiero po kupieniu nowej zauważyłem, że to wina zasilacza. Możliwe, że taka próba programowania może zablokować atmegę.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group