f
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/sessions.php on line 548

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/sessions.php on line 549

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/page_header.php on line 343
And-Tech :: Zobacz temat - Programy testowe wgrane na płytkę

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Politykš prywatnoœci.

Możesz okreœlić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglšdarce lub konfiguracji usługi.

And-Tech Strona Główna And-Tech
Forum firmy And-Tech

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Programy testowe wgrane na płytkę
Autor Wiadomość
Karramba Szpieg

Dołączył: 24 Sty 2012
Posty: 1
Wysłany: Wto Sty 24, 2012 12:08 pm   

Witam, otrzymałem niedawno płytkę z ATMEGA644P.
1. Zainstalowałem sterowniki do USB (ustawione na COM 8 ).
2. Podłączyłem kable tak jak w pierwszym poście.
3. Zainstalowałem AND-Load i wgrałem program testowy.

Po wykonaniu tych czynności na wyświetlaczu nic się nie pojawia, świeci się tylko na niebiesko. Dioda zasilania się świeci. AND-Load zwraca Flash Prog Done! Proszę o pomoc jak uruchomić ten program testowy.

Już rozwiązałem problem. Nie ustawiony kontrast na wyświetlaczu i nic przez to nie było widać :/
 
     
kacperwis 

Dołączył: 25 Cze 2012
Posty: 1
Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Cze 25, 2012 10:06 pm   RC5

Witam sprawdzam program testowy i staram się przetestować sensor podczerwieni. W jaki najprostszy sposób można go przetestować aby pokazał się odczyt na LCD u mnie w ogole nie ma tej pozycji jest godzina i temperatura RC5 nie pojawił się na LCD.
 
     
piotr94 
Site Admin

Dołączył: 02 Lut 2010
Posty: 606
Skąd: Kraków
Wysłany: Pon Cze 25, 2012 10:15 pm   

Program testowy dla odbiornika RC5 można znaleźć w serwisie http://evb.and-tech.pl
_________________
http://www.piotr94.net21.pl/
 
     
dutd 

Wiek: 32
Dołączył: 18 Lip 2012
Posty: 2
Wysłany: Sro Lip 18, 2012 3:40 am   

Witam wszystkich. Kupiłem sobie Atmega 644 ale bez literki p.
Skorzystałem z stronki kolegi funlw65 i jego bootloadera.
Ale gdy wpisuję -P ft0 -B 38400
i daję odczytaj to wyrzuca mi okno:
avrdude.exe : ser_open(): can't open device "ft0": Nie można znaleźć określonego pliku.
Co to może być
Jak usunę to ft0 to oczyta.
pozdrawiam.


------------------------------



Lunettes Armani
 
     
andrelius

Wiek: 27
Dołączył: 01 Sie 2012
Posty: 3
Wysłany: Sro Sie 01, 2012 5:59 pm   

Program dla ATmega32 nie działa w pełni poprawnie bo nie wyświetla kodu RC5 wcale
 
     
piotr94 
Site Admin

Dołączył: 02 Lut 2010
Posty: 606
Skąd: Kraków
Wysłany: Sro Sie 01, 2012 10:24 pm   

A czy pilot na 100% to RC5?
_________________
http://www.piotr94.net21.pl/
 
     
andrelius

Wiek: 27
Dołączył: 01 Sie 2012
Posty: 3
Wysłany: Wto Sie 07, 2012 11:03 pm   

Tak bo inne programy go odczytują. Program jest zły bo wyświetla bez RC5. Wcale nie ma go w pierwszej linijce wyświetlacza
 
     
piotr94 
Site Admin

Dołączył: 02 Lut 2010
Posty: 606
Skąd: Kraków
Wysłany: Sro Sie 08, 2012 9:14 am   

Po prostu ten program chyba właśnie nie ma dodanej obsługi RC5, więc nie będzie nic wyświetlał. Skoro inne programy odczytują RC5 to w czym problem? I tak chyba będzie Kolega pisał własne programy, a nie okazywał komuś demo ;-)
_________________
http://www.piotr94.net21.pl/
 
     
andrelius

Wiek: 27
Dołączył: 01 Sie 2012
Posty: 3
Wysłany: Sro Sie 08, 2012 1:51 pm   

Chodzi o to że program jest żle napisany i powinien działać prawidłowo z zapewnieniami producenta
 
     
Sebastian 

Dołączył: 15 Gru 2013
Posty: 10
Wysłany: Pon Gru 16, 2013 11:16 am   

Witam,
Na EvB 5.1 v5 z AT32 po podłączeniu samego wyświetlacza wyświetla takie o to znaki jak są widoczne w załączniku.

20131216_111220.jpg
Plik ściągnięto 143 raz(y) 3,15 MB

 
     
piotr94 
Site Admin

Dołączył: 02 Lut 2010
Posty: 606
Skąd: Kraków
Wysłany: Pon Gru 16, 2013 6:04 pm   

Przykłady z jakiego języka kompilowałeś? C czy Bascom?
_________________
http://www.piotr94.net21.pl/
 
     
Sebastian 

Dołączył: 15 Gru 2013
Posty: 10
Wysłany: Pon Gru 16, 2013 9:53 pm   

Wgrywałem hex'a z tego tematu oraz kompilowałem .c z support.and-tech.eu
Z .hex'a mam te znaczki jakie na zdjęciu wyżej a po kompilacji tego .c z paczki przykładowych programów mam lcd bez inicjalizacji (kwadraciki w górnym wierszu).
Pozdrawiam serdecznie
i dzięki za odpowiedź
 
     
piotr94 
Site Admin

Dołączył: 02 Lut 2010
Posty: 606
Skąd: Kraków
Wysłany: Pon Gru 16, 2013 10:38 pm   

Witaj - w wolnej chwili sprawdzę u siebie jakiś program i podeślę hex'a.
Spytam dla porządku - sprawdziłeś połączenia z opisem programu? Oraz czy próbowałeś wszystko rozłączyć i zrobić od nowa?
_________________
http://www.piotr94.net21.pl/
 
     
Sebastian 

Dołączył: 15 Gru 2013
Posty: 10
Wysłany: Pon Gru 16, 2013 11:22 pm   

tak oczywiście, zostawiłem wyłączone DS18B20 -> PortD4
TSOP4836 -> PortD3 bo nie chciałem tego źle podłączyć do tej wersji.
 
     
Sebastian 

Dołączył: 15 Gru 2013
Posty: 10
Wysłany: Wto Gru 17, 2013 12:47 am   

LCD jest na 100% sprawne sprawdziłem na Arduino UNO i Mega
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group