f
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/sessions.php on line 548

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/sessions.php on line 549

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/page_header.php on line 343
And-Tech :: Zobacz temat - Programator+Vista

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Politykš prywatnoœci.

Możesz okreœlić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglšdarce lub konfiguracji usługi.

And-Tech Strona Główna And-Tech
Forum firmy And-Tech

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Programator+Vista
Autor Wiadomość
opaluch

Dołączył: 17 Lut 2008
Posty: 6
Wysłany: Nie Lut 17, 2008 10:33 pm   Programator+Vista

Czy ktoś już próbował odpalic programator pod WV? Proszę o wszelkie wskazówki. Mam problem z komunikacja. Żaden program nie potrafi ani odczytać ani zapisać do chipa.
 
     
And-Tech
Site Admin

Dołączył: 22 Lut 2007
Posty: 285
Wysłany: Nie Lut 17, 2008 10:45 pm   

programator byl testowany pod vista i dzialal poprawnie
prosze wiecej szczegolow i screena z ekranu
 
     
opaluch

Dołączył: 17 Lut 2008
Posty: 6
Wysłany: Pon Lut 18, 2008 11:18 am   

Nie twierdze że z programatorem jest coś nie tak tylko raczej z ustawieniami. Za każdym razem kiedy próbuję zaprogramować wyskakuje komunikat COM port 3 not aviable. Próbowałem z innymi portami ale zawsze jest to samo. Być może nieprawidłowo go zainstalowałem, ponieważ domyślnie windows pobrał jakieś sterowniki online, ale odinstalowałem i ręcznie zainstalowałem dołączone na płytce.
 
     
opaluch

Dołączył: 17 Lut 2008
Posty: 6
Wysłany: Pon Lut 18, 2008 11:47 am   

W programie AVRProg dziala bez problemowo, a w bascomie nie chce. Przeinstalowałem sterowniki ponownie i komunikatu w bascomie juz nie ma, jednak dalej brak komunikacji. Nie rozpoznaje wogóle chipa, nawet jak ręcznie mu wpiszę to i tak nic się nie dzieje. W AVRProg wszystko działa.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group