f
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/sessions.php on line 548

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/sessions.php on line 549

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/page_header.php on line 343
And-Tech :: Zobacz temat - Problem z zestawem evb 5.1

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Politykš prywatnoœci.

Możesz okreœlić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglšdarce lub konfiguracji usługi.

And-Tech Strona Główna And-Tech
Forum firmy And-Tech

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z zestawem evb 5.1
Autor Wiadomość
kidziorv1 
Kiler

Wiek: 30
Dołączył: 18 Lut 2015
Posty: 4
Wysłany: Sro Lut 18, 2015 11:25 am   Problem z zestawem evb 5.1

Witam
Problem jest dość nietypowy mianowicie. Programuje na zestawie EvB 5.1 Delux już od dwóch tygodni wszystko działało należycie aż do wczoraj. Po zaprogramowaniu wyświetlacza led i uruchomieniu wszystko działało dobrze aż w pewnej chwili mysz zaczęła wariować. Z początku myślałem że to jakiś wirus ale problem wykluczył się sam bo postanowiłem zrobić format całego systemu bo już rok minął więc pasowało by w końcu odświeżyć komputer. Po przeinstalowaniu systemu i zainstalowaniu zestawu problem powrócił myszka ciągle skacze po ekranie. No to kolejny pomysł może myszka się popsuła odpiąłem ją i problem pozostał ten sam. Poszedłem na drugi komputer wpiąłem zestaw i po chwili na nim też myszka zaczęła wariować.

Zwracam się z prośbą o pomoc. Możliwe że moduł komunikacji się popsuł? czy może to wina wgranego programu? Zestaw po podpięciu działa normalnie diody migają tylko ta myszka świruje. Jak wcisnę przycisk reset na płytce i trzymam to mysz działa jak puszczę to znowu zaczyna wariować.
 
     
kidziorv1 
Kiler

Wiek: 30
Dołączył: 18 Lut 2015
Posty: 4
Wysłany: Pią Lut 20, 2015 3:46 pm   

Poradziłem sobie z tym problemem. Należało wgrać inny program i działa. Totalna głupota jak dla mnie.
teraz mam kolejny problem kiedy wybieram programuj procesor wyskakuje mi że invalid port jak to możliwe przecież 5 sekund temu wszystko działało. kabel jest na pewno dobry bo mam dwa w zapasie. W menager urządzeń widzi ze jest podpięty pod com4. Nawet zmieniałem na inny żeby się upewnić że coś jest nie tak. Oczywiście w bascomie też zmieniłem w ustawieniach żeby AND load widział.
A TU NIC!!!!!!!!!!!. Sciągłem bootloadera i programy pokrewnie żeby wgrać cos tam coś tam a tu znowu lipa nie widzi mi go. mkboot loader teżgo nie widzi.



CO TU ROBIC!!!!!!!!!!

walić przecież młotkiem po tym nie będę bo szkoda przeszło dwie stówy w plecy
 
     
piotr94 
Site Admin

Dołączył: 02 Lut 2010
Posty: 606
Skąd: Kraków
Wysłany: Sob Lut 21, 2015 5:05 pm   

Niestety system windows ma jakiś życiowy problem - czasem wykrywa urządzenie podpięte do portu COM jako mysz szeregową (taa, bo ktoś będzie takie cudo podpinał do kompa w XXI wieku).

Wtedy należy (jeśli mysz wariuje trzymamy na płytce przycisk reset procesora) usunąć przez menadże urządzeń urządzenie Mysz Szeregowa Microsoft cośtam wraz z opcją usuń stwerowniki tego urządzenia.
_________________
http://www.piotr94.net21.pl/
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group