f
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/sessions.php on line 548

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/sessions.php on line 549

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/page_header.php on line 343
And-Tech :: Zobacz temat - AVR Prog USB v3 MK II Eco

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Politykš prywatnoœci.

Możesz okreœlić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglšdarce lub konfiguracji usługi.

And-Tech Strona Główna And-Tech
Forum firmy And-Tech

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
AVR Prog USB v3 MK II Eco
Autor Wiadomość
Miles

Dołączył: 17 Sty 2014
Posty: 5
Wysłany: Pią Sty 17, 2014 10:07 pm   AVR Prog USB v3 MK II Eco

Witam,

Kupiłem dzisiaj programator AVR USB v3. Postępowałem zgodnie z instrukcją, tzn. ściągnąłem sterownik AVRJungoUSB i zainstalowałem. Następnie podłączyłem programator do komputera i... no i to by było na tyle. Windows coś tam zainstalował po podłączeniu, ale w menadżerze urządzeń jest coś takiego:

Czyli właściwie wszystko stanęło już na pierwszym kroku w instrukcji... Co z tym zrobić?
 
     
piotr94 
Site Admin

Dołączył: 02 Lut 2010
Posty: 606
Skąd: Kraków
Wysłany: Pią Sty 17, 2014 11:09 pm   

Po pierwsze spróbuj instalacji AtmelStudio 6.1, po drugie - pod jakim programem zamierzasz korzystać z urządzenia?
_________________
http://www.piotr94.net21.pl/
 
     
Miles

Dołączył: 17 Sty 2014
Posty: 5
Wysłany: Pią Sty 17, 2014 11:17 pm   

Własnie przed chwilą zainstalowałem Atmel Studio 6.1. Problem ten sam, tzn. bez zmian.

Jeszcze nie wiem pod jakim programem...będę próbował różnych.
 
     
piotr94 
Site Admin

Dołączył: 02 Lut 2010
Posty: 606
Skąd: Kraków
Wysłany: Sob Sty 18, 2014 2:21 pm   

Czy na pewno masz dobrze ustawione zworki do pracy z Atmel Studio?
_________________
http://www.piotr94.net21.pl/
 
     
Miles

Dołączył: 17 Sty 2014
Posty: 5
Wysłany: Nie Sty 19, 2014 1:19 am   

Tak.

Dzisiaj padł mi dysk w laptopie. Kupiłem nowy i przy okazji wgrywania systemu wydzieliłem partycję na Windows XP. Jak nie uda się uruchomić pod Windows 8 (a dziwne, bo w specyfikacji napisano, że można bez problemu) to spróbuję na Windows XP.

Edit:

Udało się. Po ponownym zainstalowaniu sterowników bezpośrednio ze strony atmela (nie tych podawanych w instrukcji) zielona dioda w końcu świeci.
 
     
Miles

Dołączył: 17 Sty 2014
Posty: 5
Wysłany: Nie Sty 19, 2014 4:02 am   

edit:

kolejny problem również rozwiązany :)
 
     
Miles

Dołączył: 17 Sty 2014
Posty: 5
Wysłany: Pon Sty 20, 2014 8:45 pm   

Poradziłem sobie z wcześniejszymi problemami, ale z tym nie mogę. Przy próbie zaprogramowania atmegi wywala taki komunikat:
 
     
piotr94 
Site Admin

Dołączył: 02 Lut 2010
Posty: 606
Skąd: Kraków
Wysłany: Wto Sty 21, 2014 10:32 pm   

A czy zworka jest prawidłowo ustawiona?
Czy próbowałeś pod Atmel Studio?
_________________
http://www.piotr94.net21.pl/
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group