f
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/sessions.php on line 548

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/sessions.php on line 549

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/page_header.php on line 343
And-Tech :: Zobacz temat - Od czego zacząć?

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Politykš prywatnoœci.

Możesz okreœlić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglšdarce lub konfiguracji usługi.

And-Tech Strona Główna And-Tech
Forum firmy And-Tech

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Od czego zacząć?
Autor Wiadomość
TomekL 

Dołączył: 19 Lis 2013
Posty: 4
Wysłany: Wto Lis 19, 2013 9:15 pm   Od czego zacząć?

Witam, nie mogłem znaleźć odpowiedniego działu do założenia tego tematu, zdaje mi się że ten może być temu najbliższy.

Chciałbym zacząć swoją przygodę z Arduino, pod kątem przyszłej pracy inżynierskiej. Mam pewien dylemat, ponieważ dostępnych jest bardzo dużo materiałów szkoleniowych do Arduino (strony internetowe, kursy, książki), ale nie bardzo wiem jaki zestaw hardware kupić.
Większość materiałów szkoleniowych wykorzystuje takie zestawy jak Arduino Uno, płytka stykowa, kabelki itp. ja zastanawiam się nad czymś takim:

http://allegro.pl/arduino...3692126376.html

odpowiada mi to ze względu na budowę i to że (jak mniemam) nie trzeba wykorzystywać płytki stykowej i podłączać takich rzeczy jak switche, bo są już one zintegrowane na płytce. Pytanie tylko takie - czy będę mógł na tym zestawie realizować wszystkie projekty jak na zwykłej płytce Arduino Uno/Leopard?
 
     
piotr94 
Site Admin

Dołączył: 02 Lut 2010
Posty: 606
Skąd: Kraków
Wysłany: Wto Lis 19, 2013 11:52 pm   

Witam.
Poza brakiem możliwości nakładania oryginalnych shieldów zestaw ten zachowuje pełną kompatybilność z Arduino LEONARDO (w związku z czym niektóre funkcje, które nie są dostępne w wersji LEONARDO tu nie będą działać, to samo tyczy się niektórych specyficznych bibliotek).
Pozdrawiam serdecznie
PR
_________________
http://www.piotr94.net21.pl/
 
     
TomekL 

Dołączył: 19 Lis 2013
Posty: 4
Wysłany: Sro Lis 20, 2013 8:28 am   

Dziękuję bardzo za odpowiedź, zamówiłem ten zestaw z allegro.
Pozdrawiam.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group