f
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/sessions.php on line 548

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/sessions.php on line 549

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/page_header.php on line 343
And-Tech :: Zobacz temat - Sterowanie/Obsługa zdalna urządzeń po RS485 za pomocą EVB?

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Politykš prywatnoœci.

Możesz okreœlić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglšdarce lub konfiguracji usługi.

And-Tech Strona Główna And-Tech
Forum firmy And-Tech

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Sterowanie/Obsługa zdalna urządzeń po RS485 za pomocą EVB?
Autor Wiadomość
guru 

Dołączył: 25 Lis 2009
Posty: 29
Wysłany: Sro Paź 16, 2013 11:01 am   Sterowanie/Obsługa zdalna urządzeń po RS485 za pomocą EVB?

Witam.
Czy ktoś już próbował bawić się komunikacją za pośrednictwem EVB z innymi urządzeniami po szynie RS485?
Mam opis protokołu urządzenia z którym chce się połączyć ale nawet nie wiem jak się zabrać do tego...
 
 
     
guru 

Dołączył: 25 Lis 2009
Posty: 29
Wysłany: Sob Sty 04, 2014 7:18 pm   

I nikt nie ma o tym zielonego pojęcia?
 
 
     
piotr94 
Site Admin

Dołączył: 02 Lut 2010
Posty: 606
Skąd: Kraków
Wysłany: Sob Sty 04, 2014 8:40 pm   

No ale jaki konkretnie masz problem?
Co to za urządzenie?
_________________
http://www.piotr94.net21.pl/
 
     
guru 

Dołączył: 25 Lis 2009
Posty: 29
Wysłany: Sro Lut 19, 2014 5:54 am   

Witam.
Jest to sterownik kolektorów słonecznych solarcomp.
Mam protokół transmisji od producenta.
Ponieważ sam sterownik jest w niedostępnym miejscu, chciałbym pewne dane (własnie po RS485) wyciągnąć i wyświetlić w domu.
Niestety kompletnie nie wiem jak się za to zabrać....
 
 
     
piotr94 
Site Admin

Dołączył: 02 Lut 2010
Posty: 606
Skąd: Kraków
Wysłany: Sro Lut 19, 2014 1:26 pm   

Od przeczytania o samej transmisji RS485 a potem specyfikacji urządzenia :D
_________________
http://www.piotr94.net21.pl/
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group