f
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/sessions.php on line 548

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/sessions.php on line 549

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/page_header.php on line 343
And-Tech :: Zobacz temat - Wymiana wyświetlacza z 2*16 na 4*20

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Politykš prywatnoœci.

Możesz okreœlić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglšdarce lub konfiguracji usługi.

And-Tech Strona Główna And-Tech
Forum firmy And-Tech

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Wymiana wyświetlacza z 2*16 na 4*20
Autor Wiadomość
guru 

Dołączył: 25 Lis 2009
Posty: 29
Wysłany: Wto Sie 27, 2013 1:02 pm   Wymiana wyświetlacza z 2*16 na 4*20

Witam.
Zaszła konieczność zmiany wyświetlacza na 4*20 (kupiony z tej aukcji:http://allegro.pl/show_item.php?item=3473267063)
Dziwne jest to że wyświetlacz nie reaguje w żaden sposób na regulację pr-ką.
Efekt jest taki że przy patrzeniu pod kątem prostym znak jest tylko troche jaśniejszy od tła.
Bardzo wyraźnie widać te kwadraciki :(
Co może być nie tak ?
Zdjęcie:
 
 
     
piotr94 
Site Admin

Dołączył: 02 Lut 2010
Posty: 606
Skąd: Kraków
Wysłany: Wto Sie 27, 2013 10:56 pm   

http://www.electronicaest...D204ASERIES.pdf
Zerknij na 5 stronę - po pierwsze podświetlanie LED musisz podłączyć przez rezystor (10R lub coś małego zwykle) - wygląda na to, ze ten model nie ma wbudowanych rezystorów ograniczających podświetlania.
Po drugie - zobacz jaki tam jest dziwny układ przy VEE - nie ma potencjometru, ale jest rezystor - sprawdź takie połączenie dla różnych wartości rezystancji.
_________________
http://www.piotr94.net21.pl/
 
     
guru 

Dołączył: 25 Lis 2009
Posty: 29
Wysłany: Sro Sie 28, 2013 10:13 am   

Faktycznie Piotrze, odwracając płytkę okazało się, że w ogóle go tam nie było :)

Dzięki.
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group