f
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/sessions.php on line 548

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/sessions.php on line 549

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/page_header.php on line 343
And-Tech :: Zobacz temat - Moduł AND_ETH - pytania

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Politykš prywatnoœci.

Możesz okreœlić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglšdarce lub konfiguracji usługi.

And-Tech Strona Główna And-Tech
Forum firmy And-Tech

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Moduł AND_ETH - pytania
Autor Wiadomość
PiotrekEl 

Dołączył: 31 Paź 2012
Posty: 1
Skąd: Warm-maz.
Wysłany: Czw Lis 15, 2012 9:35 am   Moduł AND_ETH - pytania

Na początku witam wszystkich użytkowników forum.
Zakupiłem niedawno moduł AND-ETH celem zapoznania się z tematem i mam kilka pytań rozwojowych;)
Pierwsza uwaga - program z dołączanego kursu - ten ostatni z włączaniem diody na hasło nie chce mi działać tj nie zapala mi diody mimo że podłączone jest ok. Być może jakieś moje niedopatrzenie, nie jest to teraz problemem.

Pytanie moje przede wszystkim: dlaczego wczytywanie po raz pierwszy strony www z układu trwa tak długo i kończy się błędem? Jak temu zapobiec? Być może jest to opisane na stronie ze źródłami ale nie mogę tego znaleźć.
 
     
piotr94 
Site Admin

Dołączył: 02 Lut 2010
Posty: 606
Skąd: Kraków
Wysłany: Czw Lis 15, 2012 8:16 pm   

1. dlaczego kod z hasłem nie działa u Ciebie - nie wiem. Po pierwsze jakiej przeglądarki używasz, jakiego systemu, po drugie pokaż dokładnie jaki kod kompilujesz.
2. trwa to tak długo, gdyż biblioteka, z której korzystałem podczas pisania tego kursu, jak się później okazało zawierała pewnie błędy. Na elektrodzie był kiedyś wątek, jak usunąć m. in. ten problem.
http://poszukaj.elektroda...j60-bascom.html
Pozdrawiam
PR
_________________
http://www.piotr94.net21.pl/
 
     
piotr94 
Site Admin

Dołączył: 02 Lut 2010
Posty: 606
Skąd: Kraków
Wysłany: Pią Lis 16, 2012 6:37 pm   

Tu nawet jest kod z poprawkami, o którym mówiłem (najnowsza wersja): http://www.elektroda.pl/r...535973#11535973
Na razie niestety nie mam czasu na testowanie. Jeśli uda Ci się to odpalić to podziel się wynikami, ja do tego siądę w znacznie późniejszym terminie.
_________________
http://www.piotr94.net21.pl/
 
     
andiw

Dołączył: 29 Cze 2011
Posty: 10
Wysłany: Wto Lis 19, 2013 1:00 pm   

witam
Nie chce tworzyć nowego wątku bo mam pytanie związane z ENC28J60, a konkretnie z przesyłem po UDP. Moduł and-eth ładnie pracuje jeżeli chodzi o przesył z pc do atmegi ( kod m16_enc28j60_t1_4.bas), ale jak zrobić transmisje w druga stronę, żeby np wysyłać temperaturę i napięcie? niestety na http://members.home.nl/bz...es/enc28j60.htm nie jest to do końca wyjaśnione (chyba ze ja nie rozumiem). Prosiłbym o mała podpowiedz.

Cóż, dla mnie jedynym rozwiązaniem okazało się Arduino Leonardo + Ethernet Shield
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group