f
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/sessions.php on line 548

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/sessions.php on line 549

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/page_header.php on line 343
And-Tech :: Zobacz temat - Programator nie łączy się z procesorem

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Politykš prywatnoœci.

Możesz okreœlić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglšdarce lub konfiguracji usługi.

And-Tech Strona Główna And-Tech
Forum firmy And-Tech

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Programator nie łączy się z procesorem
Autor Wiadomość
davidprg1

Dołączył: 13 Sty 2012
Posty: 1
Wysłany: Pią Sty 13, 2012 9:31 pm   Programator nie łączy się z procesorem

Witam
Mam następujący problem: posiadam programator AVR USBProg v2 i gdy podłączam do komputera(vista x64) instaluję sterowniki tak jak w instrukcji, wszystko ładnie sie instaluje, ale gdy podłączam procesor do programatora to nie ma żadnej reakcji. Próbowałem w AVR Dude i eePe ale wywala taki błąd:
avrdude: error: programm enable: target doesn't answer. 1
avrdude: initialization failed, rc=-1
Double check connections and try again, or use -F to override
this check.
Dodam jeszcze że posiadam procesor ATmega 64. Czy problem jest w podłączeniach przewodów do programatora? Sprawdzałem po kilka razy ale nie wiem czy użyłem dobrego schematu. Sprawdzając miernikiem na wyświetlaczu pokazuje że przewód VCC i GND jakby gdzieś się stykały, podejrzewam że przewody łączą się przez procesor.

Proszę o szybką pomoc, i jak najprostsze wytłumaczenie ponieważ jestem zupełnym laikiem w tym temacie !
_________________
Pozdrawiam Dawid
 
     
piotr94 
Site Admin

Dołączył: 02 Lut 2010
Posty: 606
Skąd: Kraków
Wysłany: Sob Sty 14, 2012 2:52 pm   

Zapewne problem w połączeniach. Bez schematu i zdjęć to nikt nie pomoże - wróżbitą nie jestem :D
_________________
http://www.piotr94.net21.pl/
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group