f
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/sessions.php on line 548

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/sessions.php on line 549

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/page_header.php on line 343
And-Tech :: Zobacz temat - Atmega 32 RFID w C

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Politykš prywatnoœci.

Możesz okreœlić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglšdarce lub konfiguracji usługi.

And-Tech Strona Główna And-Tech
Forum firmy And-Tech

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Atmega 32 RFID w C
Autor Wiadomość
matciok 

Dołączył: 11 Wrz 2011
Posty: 6
Skąd: Siedlce
Wysłany: Sob Paź 29, 2011 11:39 am   Atmega 32 RFID w C

Witam

Znalazłem w internecie ciekawy schemat odnośnie wykorzystania rfid w języku C ale nie wiem
czy to będzie działać (czy kod jest poprawny)


wiem że da się to zrobić w Bascomie za pomocą kilku poleceń ale chę to koniecznie w C

---
pozdrawiam
_________________
----
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez matciok Sob Gru 24, 2011 12:08 pm, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
piotr94 
Site Admin

Dołączył: 02 Lut 2010
Posty: 606
Skąd: Kraków
Wysłany: Sob Paź 29, 2011 1:06 pm   

Nie mam czasu żeby sprawdzić to (ale kod się z pewnością przyda - pracuję nad klonerem takich kart), ale wydaje mi się, że jeśli chodzi o połączenia:
0. M32 - AND-RFID
1. PB0 - RDY/CLK
2. PB1 - DEMOD_OUT
3. PB2 - SHD
4. MOD na module na stałe do masy
Jeśli by nie działało to podłącz piny SHD i MOD jak w opisie do BASCOM i wykonaj taką samą inicjalizację jak tam jest opisana (zmiany stanów na MOD i SHD). Co do poprawności kodu to nie mam kiedy przetestować.
_________________
http://www.piotr94.net21.pl/
 
     
matciok 

Dołączył: 11 Wrz 2011
Posty: 6
Skąd: Siedlce
Wysłany: Sob Paź 29, 2011 3:12 pm   

dziękuję za odpowiedź. Jeżeli ma pan moduł u siebie to bardzo bym prosił o wytestowanie bo to dosłownie chwila (program jest skompilowany) a bardzo mi na tym zależy bo jestem początkującym a narazie nie mam dostępu do kart. Prędkość transmisji to 57600 a kwarc 16mhz (taki jak na płytce)

--
pozdrawiam i z góry dziękuję za przysługę ;-)
_________________
----
pozdrawiam
 
 
     
piotr94 
Site Admin

Dołączył: 02 Lut 2010
Posty: 606
Skąd: Kraków
Wysłany: Nie Paź 30, 2011 2:24 pm   

Niestety ale czasu nie mam, a "to dosłownie chwila" nie jest.
_________________
http://www.piotr94.net21.pl/
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group