f
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/sessions.php on line 548

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/sessions.php on line 549

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/page_header.php on line 343
And-Tech :: Zobacz temat - AVRprog v2 + mega32u4

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Politykš prywatnoœci.

Możesz okreœlić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglšdarce lub konfiguracji usługi.

And-Tech Strona Główna And-Tech
Forum firmy And-Tech

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
AVRprog v2 + mega32u4
Autor Wiadomość
Kurczakos

Dołączył: 29 Sie 2011
Posty: 3
Wysłany: Pon Sie 29, 2011 6:53 pm   AVRprog v2 + mega32u4

generalnie ma krótkie pytanie czy ten programator obsluguje zwierzatko atmela nazwane atmega32u4?

bo nie moge sie skomunikowac z tym wlasnie procesorkiem a plytka zostala przestudiowana juz przez 2 osoby i powinna dzialac jednak avr dude caly czas zwraca initialization failed...
 
     
piotr94 
Site Admin

Dołączył: 02 Lut 2010
Posty: 606
Skąd: Kraków
Wysłany: Wto Sie 30, 2011 10:48 am   

A inne procesory się programują spod niego?
Czy próbowałeś przez AVR Studio 4 się skomunikować z tym prockiem?
_________________
http://www.piotr94.net21.pl/
 
     
Kurczakos

Dołączył: 29 Sie 2011
Posty: 3
Wysłany: Wto Sie 30, 2011 1:58 pm   

W avr studio jest Entering programing mode... FAILED!, właśnie staram się załatwić ten programator od jakiegoś znajomego żeby sprawdzić czy mój nie jest uszkodzony, aktualnie nie mam na czym sprawdzić czy działa. dlatego tylko pytanie bo na liście wspieranych procesorów przez stk500 nie znalazłem go bezpośrednio, potem zauważyłem że dodany był z jakaś adnotacja. rzecz w tym że nie mogę dokopać się do tej strony teraz i nie pamiętam o co chodziło.
 
     
piotr94 
Site Admin

Dołączył: 02 Lut 2010
Posty: 606
Skąd: Kraków
Wysłany: Sro Sie 31, 2011 8:06 am   

Hmm, na liście wspieranych w AvrStudio4 niby jest, ale ten programator (jak wiadomo) to klon tego Atmel'owskiego i nie wiadomo czy autorzy firmware dodali obsługę tych kości w wgrywanym przez And-Tech firmware...
_________________
http://www.piotr94.net21.pl/
 
     
Kurczakos

Dołączył: 29 Sie 2011
Posty: 3
Wysłany: Czw Wrz 01, 2011 11:09 am   

wlasnie sprawdzilem inna plytke (tez z 32u4) wiec albo moj programator albo po prostu ten nie dziala z tym procesorkiem...
 
     
piotr94 
Site Admin

Dołączył: 02 Lut 2010
Posty: 606
Skąd: Kraków
Wysłany: Czw Wrz 01, 2011 1:41 pm   

Cóż, polecam sprawdzić na jakimś typowym procesorze ze starszych AVR (attiny2313, atmega8 lub podobne) czy wogóle programator działa, bo możliwe że po prostu nie obsługuje tych nowych kostek.
_________________
http://www.piotr94.net21.pl/
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group