f
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/sessions.php on line 548

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/sessions.php on line 549

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/page_header.php on line 343
And-Tech :: Zobacz temat - problem z programatorem na winXP pod bascomAVR

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Politykš prywatnoœci.

Możesz okreœlić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglšdarce lub konfiguracji usługi.

And-Tech Strona Główna And-Tech
Forum firmy And-Tech

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
problem z programatorem na winXP pod bascomAVR
Autor Wiadomość
Bredka

Dołączył: 28 Gru 2009
Posty: 9
Wysłany: Sro Sty 26, 2011 10:26 pm   problem z programatorem na winXP pod bascomAVR

Witam.
Proszę o pomoc, gdyż brakuje mi pomysłu- kupiłem i zainstalowałem programator, wszystko bez problemów, tyle że po przesłaniu programu do procka wyswietla coś takiego, jak w zał. Jestem początkujący i nie za bardzo wiem, co tu jeszcze wymyśleć (zmieniałem COM na 2,7,9, przepinałem zasilanie zewn, wewn, itd.
Z góry dziękuję za kazdy pomysł.

prog.jpg
Plik ściągnięto 292 raz(y) 126,72 KB

 
     
piotr94 
Site Admin

Dołączył: 02 Lut 2010
Posty: 606
Skąd: Kraków
Wysłany: Sro Sty 26, 2011 10:49 pm   

Z tego co widzę to procesor źle podpięty do programatora...
_________________
http://www.piotr94.net21.pl/
 
     
Bredka

Dołączył: 28 Gru 2009
Posty: 9
Wysłany: Sro Sty 26, 2011 11:14 pm   

Raczej niemożliwe-po wypięciu kandy z programatora i wpięciu do stk200 oraz zmianach w Bascom programuje się bez żadnych problemów, widzi i rozpoznaje procek.
 
     
piotr94 
Site Admin

Dołączył: 02 Lut 2010
Posty: 606
Skąd: Kraków
Wysłany: Czw Sty 27, 2011 8:06 am   

a próbowałeś programować w trybie STK500 (requires stk500.exe) ??
_________________
http://www.piotr94.net21.pl/
 
     
Bredka

Dołączył: 28 Gru 2009
Posty: 9
Wysłany: Pon Lut 07, 2011 11:04 pm   

Tak, próbowałem,efekt ten sam... Ale mam już rozwiązanie, wymieniłem plik stk500.exe na inny i poszedł z kopyta. Dziękuję za pomoc, temat zamykam
 
     
piotr94 
Site Admin

Dołączył: 02 Lut 2010
Posty: 606
Skąd: Kraków
Wysłany: Pon Lut 07, 2011 11:35 pm   

Powiem jeszcze że najlepiej brać plik stk500.exe z najnowszego avr studio
_________________
http://www.piotr94.net21.pl/
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group