f
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/sessions.php on line 548

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/sessions.php on line 549

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/page_header.php on line 343
And-Tech :: Zobacz temat - AVRProg MKII

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Politykš prywatnoœci.

Możesz okreœlić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglšdarce lub konfiguracji usługi.

And-Tech Strona Główna And-Tech
Forum firmy And-Tech

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
AVRProg MKII
Autor Wiadomość
djpc

Dołączył: 29 Gru 2012
Posty: 1
  Wysłany: Sob Gru 29, 2012 4:14 pm   AVRProg MKII

Witam
jest taki problem wszystko było ok ok 4 miesiące temu aż do dziś.
Dziś chciałem zaprogramować atmega8 do nowego projektu i zonk
instalacja przebiegła ok programator reaguje na port usb
wymieniane kable isp , usb , sterowniki itp brak pomysłu testowane na bascom avr też , oto log:
avrdude.exe: stk500v2_command(): command failed
avrdude.exe: stk500v2_command(): unknown status 0xc9
avrdude.exe: stk500v2_program_enable(): cannot get connection status
avrdude.exe: initialization failed, rc=-1
Double check connections and try again, or use -F to override
this check.


avrdude.exe done. Thank you.

Pozdrawiam
 
     
piotr94 
Site Admin

Dołączył: 02 Lut 2010
Posty: 606
Skąd: Kraków
Wysłany: Sob Gru 29, 2012 6:09 pm   

Rozumiem, że komputer stale ten sam. Czy na pewno nie pomyliłeś gniazdka ISP z tym drugim?
Czy próbowałeś całkowicie odinstalować sterowniki, usunąć filtry libusb i zainstalować wszystko od zera ponownie? Najważniejsze jest odinstalowanie filtrów sterowników libusb z menadżera libusb.
_________________
http://www.piotr94.net21.pl/
 
     
slavcio2012 

Dołączył: 24 Lip 2013
Posty: 24
Wysłany: Pią Lut 06, 2015 5:50 pm   

Witam,

mam identyczny problem, sterowniki kilkakrotnie przerabiałem zgodnie z instrukcją log wygląda identycznie jak u kolegi ... co mam robić ?
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group