f
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/sessions.php on line 548

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/sessions.php on line 549

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/page_header.php on line 343
And-Tech :: Zobacz temat - Tablica konwersji kodów klawiszy

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Politykš prywatnoœci.

Możesz okreœlić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglšdarce lub konfiguracji usługi.

And-Tech Strona Główna And-Tech
Forum firmy And-Tech

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Tablica konwersji kodów klawiszy
Autor Wiadomość
adamm 

Wiek: 37
Dołączył: 13 Lis 2012
Posty: 5
Skąd: Kielce
Wysłany: Sob Sty 05, 2013 3:57 pm   Tablica konwersji kodów klawiszy

Witam.

Pytanie dotyczy klawiatury matrycowej:

Czy może ktoś krok po kroku napisać na jakiej zasadzie tworzy się tablicę konwersji kodów klawiszy?

Mam klawiaturę matrycową 4x4.

Skopiowałem sobie z neta programik w Bascom'ie tyle że z klawiaturą 4x3.

Z Bascom'a chcę się jednak przesiąść na C (czyli Atmel Studio) więc jeśli ktoś może coś podpowiedzieć w temacie C to też będę wdzięczny.

Próbowałem to pozmieniać po swojemu, ale nijak nie mogę tego ugryźć.
Biorę też pod uwagę że źle skonfigurowałem porty, ale najpierw chcię spróbować zrobić taką tablicę.

Nie oczekuję od Was gotowca, tylko wytłumaczenia jak się tworzy taką tablicę, aby po naciśnięciu klawisza wyświetlał się ten numer na LCD.

Na necie jest pełno informacji na ten temat, owszem, tyle że ktoś coś kiedyś napisał i wszyscy inni znawcy tego tematu po prostu to kopiują i wstawiają jako swój tekst, więc nie proszę Was o Ctrl+v tylko o jasne wytłumaczenie.

Pozdrawiam
adamm
 
     
piotr94 
Site Admin

Dołączył: 02 Lut 2010
Posty: 606
Skąd: Kraków
Wysłany: Sob Sty 05, 2013 8:51 pm   

Ale czego nie rozumiesz? Zasady skanowania klawiatury? Bo potem konwersję na kod robisz jak chcesz...
_________________
http://www.piotr94.net21.pl/
 
     
adamm 

Wiek: 37
Dołączył: 13 Lis 2012
Posty: 5
Skąd: Kielce
Wysłany: Nie Sty 27, 2013 7:47 pm   

Hej.

Piotrze, więcej pytań na temat klawiatury 4x4 będzie później.

Na razie zająłem się prostrzymi programami wykorzystującymi wbudowane przyciski.

pozdrawiam
adamm
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group