f
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/sessions.php on line 548

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/sessions.php on line 549

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/page_header.php on line 343
And-Tech :: Zobacz temat - AVRProg MKI i Windows8/64bit

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Politykš prywatnoœci.

Możesz okreœlić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglšdarce lub konfiguracji usługi.

And-Tech Strona Główna And-Tech
Forum firmy And-Tech

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
AVRProg MKI i Windows8/64bit
Autor Wiadomość
ogr

Dołączył: 30 Cze 2012
Posty: 3
Wysłany: Sob Gru 15, 2012 12:04 am   AVRProg MKI i Windows8/64bit

Udało się komuś uruchomić programator pod Windows 8?
 
     
piotr94 
Site Admin

Dołączył: 02 Lut 2010
Posty: 606
Skąd: Kraków
Wysłany: Sob Gru 15, 2012 4:05 pm   

A jakie masz problemy?
Niestety do W8 nie mam dostępu, a kupować tego bubla nie zamierzam :D
_________________
http://www.piotr94.net21.pl/
 
     
ogr

Dołączył: 30 Cze 2012
Posty: 3
Wysłany: Nie Gru 30, 2012 6:45 pm   

Już po instalacji sterowników Jungo programator nie jest rozpoznawany, tylko nadal siedzi w nierozpoznanych urządzeniach. Próbowałem nawet z najnowszymi sterownikami znalezionymi u Atmela i... efekt ten sam.

Rozwiązałem problem nieco na okrętkę, ale działa co najmniej zadowalająco.
Uruchomiłem maszynę wirtualną z XP pod VirtualBoxem. Zamapowałem identyfikator programatora na virtualce i pięknie działa z Bascomem. Inna korzyść to prawidłowe wyświetlanie okien dialogowych Bascoma (Nie wiedzieć czemu Bascom ma problem z Win8...)

Wbudowany w Windows 8 host HyperV rozczarował, ponieważ maszyny nie rozpoznawały urządzeń USB. Próbowałem nawet z rozwiązaniami USB over IP, ale zawsze kończyło się to niepowodzeniem.
 
     
piotr94 
Site Admin

Dołączył: 02 Lut 2010
Posty: 606
Skąd: Kraków
Wysłany: Pon Gru 31, 2012 10:51 am   

Cóż, mamy kolejny cudowny produkt od Microsoft z brakiem kompatybilności wstecznej sterowników...
Nie wiem kiedy i czy będę miał dłuższy dostęp do W8 (jak dla mnie to kolejna płatna wersja BETA kolejnego systemu - niewypał podobny do Visty)
_________________
http://www.piotr94.net21.pl/
 
     
stachn

Dołączył: 08 Sty 2013
Posty: 1
Skąd: Polska
Wysłany: Wto Sty 08, 2013 1:59 pm   

Działa pod Win8 /32 bez problemów. Owszem - po instalacji siedzi w nierozpoznanych ale wystarczy wejść w właściwości i dokonać automatycznej aktualizacji.
Natomiast wymaga avrdude-5.8. Jest trochę problem z eclipse - ale da się to pogodzić . Mi działa w Bascomie , Eclipse, i AvrStudio4
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group