f
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/sessions.php on line 548

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/sessions.php on line 549

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/page_header.php on line 343
And-Tech :: Zobacz temat - AVRProg i AVR Studio 5

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Politykš prywatnoœci.

Możesz okreœlić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglšdarce lub konfiguracji usługi.

And-Tech Strona Główna And-Tech
Forum firmy And-Tech

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
AVRProg i AVR Studio 5
Autor Wiadomość
jaca_76

Dołączył: 31 Mar 2010
Posty: 1
Wysłany: Sob Maj 07, 2011 7:57 pm   AVRProg i AVR Studio 5

W jaki sposób uruchomić AVRProg z AVR Studio 5 ?
Ostatnio zmieniony przez piotr94 Nie Maj 08, 2011 11:32 am, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
piotr94 
Site Admin

Dołączył: 02 Lut 2010
Posty: 606
Skąd: Kraków
Wysłany: Nie Maj 08, 2011 11:32 am   

http://www.elektroda.pl/r...90.html#9469705
_________________
http://www.piotr94.net21.pl/
 
     
Przemek 

Dołączył: 17 Maj 2011
Posty: 3
Wysłany: Wto Maj 17, 2011 2:27 pm   

Witam,
w jaki sposób mogę dodać mojego procka w beta2. Chcę zaprogramować po stk500 attiny861 a w liście rozwijanej jest tylko kilka meg i attiny13 13A. Programator rozpoznaje, że ma podpięty 861 - przy weryfikacji sygnatury a nie da go się wybrać z listy. Czy da się jakoś dołożyć procki do listy czy trzeba czekać aż atmel to zrobi w kolejnym update?
W AvrStudio 4 programowało się oki. Używam AVRPROG USB v2.
Acha i czasem pisze mi że powinienem zrobić upgrade stk500...
pozdrawiam
 
     
Przemek 

Dołączył: 17 Maj 2011
Posty: 3
Wysłany: Sro Maj 18, 2011 9:40 am   

oki udało się, Aby dodać nowego procka trzeba zmodyfikować istniejący plik definicji do stk500 pod nową nazwą i zmodyfikować definicję procesora. Ja zmieniłem
\Program Files\Atmel\AVR Studio 5.0\tools\STK500\xml\ATtiny13_stk500.xml
na ATtiny861_stk500.xml w pliku zmieniłem wpis device name na 861 i śmiga.
Niestety programator AVRPROG USBv2 trzeba często odłaczać od usb i powtórnie podlaczać żeby został rozpoznany ale w AS4 było podobnie, chyba niestety taka uroda AVRPROGa. Czy tez macie taki problem czy u Was programator chodzi oki i nie trzeba w kółko dołaczać go od kompa?
 
     
piotr94 
Site Admin

Dołączył: 02 Lut 2010
Posty: 606
Skąd: Kraków
Wysłany: Sro Maj 18, 2011 10:07 pm   

U mnie takiego problemu nie było, jedyne co zauważyłem to to, że czasami programator się zawiesza przy częstym odpinaniu kabla isp
_________________
http://www.piotr94.net21.pl/
 
     
Przemek 

Dołączył: 17 Maj 2011
Posty: 3
Wysłany: Czw Maj 19, 2011 11:28 am   

U mnie też się zawiesza praktycznie przy każdym odpięciu od ISP, ale często zdarza się, że po zaprogramowaniu układu, zamknięciu okna do programowania i ponownej próbie programowania nie widzi programatora.. trzeba odpinać go od usb i za którymś razem załapuje, niestety dzieje się tak przy różnych prockach i przy AS4 oraz AS5. Da się zmienić jakoś firmware programatora aby to poprawić czy poprostu ten typ tak ma?
 
     
piotr94 
Site Admin

Dołączył: 02 Lut 2010
Posty: 606
Skąd: Kraków
Wysłany: Czw Maj 19, 2011 8:18 pm   

Cóż, ja aż takich problemów nie mam...
Programator, jak pisałem, czasem się zawieszał, ale to było rzędu gdzieś raz na 50 przepięć...
A przy samym zamykaniu/otwieraniu okna (przynajmniej w AS4) nie mam żadnych problemów.
Co do zmiany firmware, to odpowiedzi musi udzielić tu Firma And-Tech.
_________________
http://www.piotr94.net21.pl/
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group