f
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/sessions.php on line 548

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/sessions.php on line 549

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/page_header.php on line 343
And-Tech :: Zobacz temat - Problem z instalacją AVRProg USBv2

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Politykš prywatnoœci.

Możesz okreœlić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglšdarce lub konfiguracji usługi.

And-Tech Strona Główna And-Tech
Forum firmy And-Tech

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z instalacją AVRProg USBv2
Autor Wiadomość
Tadek

Dołączył: 02 Sty 2011
Posty: 2
  Wysłany: Nie Sty 02, 2011 10:36 am   Problem z instalacją AVRProg USBv2

Witam
Posiadam system XP professional z serwis pack2.
Postępuje zgodnie z instrukcją i wszystko jest ok do końca instalowania sterowników,
wtedy następuje reset komputera z krótką informacją na niebieskim tle,
niestety w tak krótkim czasie, że jest nie do odczytania.
Po resecie gdy jest podłączony programator system ponownie się resetuje.
Gdy odłączę AVRProg USBv2 system wchodzi, lecz gdy tylko podłącze programator
pod USB następuje reset systemu.
Instalowałem sterownik lowcdc.
Po odszukaniu tego pliku w Windows XP i usunięciu go, po podłączeniu programatora
wyskakuje okienko kreatora znajdowania nowego sprzętu zgodnie z instrukcją.
Gdy chcę uruchomić Avrdude okienko programu wyskakuje i błyskawicznie się zamyka.
Nakładka avrdude-GUI bardzo ładnie się otwiera.
Bardzo proszę o wskazówki do dalszego postępowania.
Pozdrawiam
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
 
     
piotr94 
Site Admin

Dołączył: 02 Lut 2010
Posty: 606
Skąd: Kraków
Wysłany: Pon Sty 03, 2011 12:21 pm   

czy nie masz przypadkiem jakiegoś uszkodzenia w systemie operacyjnym?
czy masz możliwość sprawdzenia wszystkiego na innym komputerze z tym samym systemem operacyjnym?
_________________
http://www.piotr94.net21.pl/
 
     
Tadek

Dołączył: 02 Sty 2011
Posty: 2
Wysłany: Wto Sty 04, 2011 12:18 am   

Witam
Właśnie zrobiłem instalkę na laptopie gdzie jest XP i wszystko jest ok.
Czy mogę uzyskać podpowiedź gdzie może być problem
i co powinienem zrobić?
 
     
piotr94 
Site Admin

Dołączył: 02 Lut 2010
Posty: 606
Skąd: Kraków
Wysłany: Wto Sty 04, 2011 10:37 am   

moim zdaniem problem leży gdzieś w systemie operacyjnym. Windows to Windows i lubi sam ni z tego ni z owego się podpsuć, tak ze na pierwszy rzut oka wszystko jest ok, ale jakieś zaawansowane ustawienia czasem ulegają zmianie i są problemy.
Jeśli masz taką możliwość to przeinstaluj system operacyjny, powinno pomóc ;-)
_________________
http://www.piotr94.net21.pl/
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group