f
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/sessions.php on line 548

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/sessions.php on line 549

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/page_header.php on line 343
And-Tech :: Zobacz temat - podstawka pod procka

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Politykš prywatnoœci.

Możesz okreœlić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglšdarce lub konfiguracji usługi.

And-Tech Strona Główna And-Tech
Forum firmy And-Tech

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
podstawka pod procka
Autor Wiadomość
Bredka

Dołączył: 28 Gru 2009
Posty: 9
Wysłany: Wto Cze 15, 2010 11:58 pm   podstawka pod procka

Witam.
Jestem tu początkujący, ale nasunął mi się pewien pomysł. Głupi nie głupi, ocenicie sami. Chodzi mi o podstawę procka. Niedawno wymieniałem Atmegę 32 na 644 i muszę przyznać, trochę się "namordowałem". Z jednej strony dostęp skutecznie blokuje stabilizator, z drugiej goldpin-y. Wiem, powiecie płytka jest płytka, ale skoro ma już tyle możliwości, to nic nie stoi na przeszkodzie, aby móc w niej programować i testować procki pod wykonywane projekty.Gdyby była taka możliwość, aby podstawka była z możliwością wyjęcia procka (nie wiem jak one się dokładnie nazywają, chodzi mi o te z dźwignią odblokowującą nóżki). Zdaję sobie sprawę, iż koszt byłby większy, jednakże byłaby to w pełni płytka "testowa".
Pozdrawiam
 
     
And-Tech
Site Admin

Dołączył: 22 Lut 2007
Posty: 285
Wysłany: Sro Lip 14, 2010 8:24 pm   

podstawka ZIF to niestety ok 30-40zł co znacznie wpłynęło by na dostępność zestawu
 
     
piotr94 
Site Admin

Dołączył: 02 Lut 2010
Posty: 606
Skąd: Kraków
Wysłany: Pon Paź 18, 2010 7:15 pm   

hmm, ja np. zastanowiłbym się nad tym, żeby firma And-tech dawała możliwość wyboru płytki z podstawka zwykłą lub ZIF, ewentualnie chyba nic by nie stało na przeszkodzie, żeby dodać możliwość dokupienia malutkiego modułu - z jednej strony goldpiny wchodzące w podstawkę na płytce, z drugiej podstawka ZIF...
A podstawki Zif można by znaleźć troszeczkę taniej, ja ostatnio kupowałem zif32 mix za 15 zł
_________________
http://www.piotr94.net21.pl/
 
     
Jacek

Dołączył: 20 Wrz 2010
Posty: 1
Wysłany: Sob Paź 30, 2010 10:10 pm   

Witam - co do podstawek ZIF - to na tej płytce się nie zmieści myślałem o tym aby wymienić - ale niestety złącze ISP oraz zworka zasilania są za blisko i adapter na goldpinach nie zmiesci się - a tak na marginesie czy producent przewiduje adaptery dla miejszych AVR (Atmega8, Atiny) - pozdrawiam Jacek.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group