f
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/sessions.php on line 548

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/sessions.php on line 549

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/page_header.php on line 343
And-Tech :: Zobacz temat - Programator AVR PROG USB, Windows XP, brak pliku lowcdc.sys

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Politykš prywatnoœci.

Możesz okreœlić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglšdarce lub konfiguracji usługi.

And-Tech Strona Główna And-Tech
Forum firmy And-Tech

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Programator AVR PROG USB, Windows XP, brak pliku lowcdc.sys
Autor Wiadomość
Blank

Dołączył: 05 Sie 2010
Posty: 2
Wysłany: Czw Sie 05, 2010 10:27 am   Programator AVR PROG USB, Windows XP, brak pliku lowcdc.sys

Witam. W czasie instalacji programatora w trybie com, kiedy instalowane są sterowniki wyskakuje mi okienko, że potrzebny jest plik lowcdc.sys. Dzieje się to niezależnie od typu sterowników. Kiedy wskaże mu ścieżkę do pliku lowcdc.sys (katalog xpvista) komputer załaduje sobie ten plik, po czym się zawiesza. Próbowałem wszystkich rodzajów sterowników ze strony i zawsze to samo, nie widzi pliku lowcdc.sys.
 
     
And-Tech
Site Admin

Dołączył: 22 Lut 2007
Posty: 285
Wysłany: Sob Sie 07, 2010 10:37 am   

proszę spróbować pliki z tego linku http://www.recursion.jp/avrcdc/avrcdc_inf.zip
 
     
Blank

Dołączył: 05 Sie 2010
Posty: 2
Wysłany: Czw Sie 12, 2010 3:24 pm   

Teraz dopiero mogłem sprawdzić te sterowniki i niestety cały czas ta sama reakcja, komputer po zainstalowaniu sterowników zawiesza się. Podłączyłem programator w trybie HID, jednak avrdude nie włącza się. Czy to może wina wadliwego programatora? Jak to sprawdzić?
 
     
And-Tech
Site Admin

Dołączył: 22 Lut 2007
Posty: 285
Wysłany: Wto Sie 17, 2010 5:56 pm   

programator nie może być przyczyną zawieszania się komputera przy instalacji sterowników

Szukał bym problemu w Windowsie, czego objawem może byc nie uruchamianie się AVRDUDE

Proszę przetestować programator na innym PC
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group