f
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/sessions.php on line 548

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/sessions.php on line 549

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/page_header.php on line 343
And-Tech :: Zobacz temat - Problem z zaprogramowniem Atmega8 programatorem AVRProg USBv

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Politykš prywatnoœci.

Możesz okreœlić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglšdarce lub konfiguracji usługi.

And-Tech Strona Główna And-Tech
Forum firmy And-Tech

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z zaprogramowniem Atmega8 programatorem AVRProg USBv
Autor Wiadomość
berbeluh

Dołączył: 11 Mar 2010
Posty: 1
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 2:44 pm   Problem z zaprogramowniem Atmega8 programatorem AVRProg USBv

Witam
Mam problem z zaprogramowaniem Atmegi8. Mam zainstalowany AVR dude i caly czas ukazuje mi taki komunikat:

avrdude.exe: verification error, first mismatch at byte 0x0000
0x12 != 0x00

Prosze o jakiekolwiek rady, sprawdzalem doslownie wszystko, probowalem na innych programach nawet na innym systemie operacyjnym.
Pozdrawiam
 
     
morock 

Wiek: 33
Dołączył: 19 Sie 2009
Posty: 71
Skąd: Działdowo
Wysłany: Pon Mar 15, 2010 7:26 pm   

także mam taki problem, próbowałem już zmniejszać magistrale, dać zewnętrzne zasilanie, tryb hid oraz z bascoma, podłączenie sprawdzałem kilkukrotnie z stroniki:
http://www.elektroda.pl/r...ircuit_1980.gif

mam 3 atmegi8 w tym 2 nowe i na żadnej nie działa.

cały czas błąd:
avrdude.exe: stk500v2_command(): command failed
avrdude.exe: initialization failed, rc=-1
Double check connections and try again, or use -F to override
this check.


avrdude.exe done. Thank you.

proszę o jakieś porady... system winXP SP3, atmegi 16 i 32 programuje bez problemu.
_________________
Pozdrawiam :)
 
 
     
morock 

Wiek: 33
Dołączył: 19 Sie 2009
Posty: 71
Skąd: Działdowo
Wysłany: Sro Mar 17, 2010 3:35 pm   

mój problem się rozwiązał, okazało się że miałem zwarcie na przejściówce :/

kolego proponuje najpierw spróbować z dołożonym zewnętrzne zasilanie, a później zmienić układ, czasami może być uszkodzona pamięć w atmel-ku.
_________________
Pozdrawiam :)
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group