f
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/sessions.php on line 548

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/sessions.php on line 549

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/page_header.php on line 343
And-Tech :: Zobacz temat - STK500v2 czy da rade zaprogramować AT89S52 ??

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Politykš prywatnoœci.

Możesz okreœlić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglšdarce lub konfiguracji usługi.

And-Tech Strona Główna And-Tech
Forum firmy And-Tech

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
STK500v2 czy da rade zaprogramować AT89S52 ??
Autor Wiadomość
morock 

Wiek: 33
Dołączył: 19 Sie 2009
Posty: 71
Skąd: Działdowo
Wysłany: Wto Lut 23, 2010 4:18 pm   STK500v2 czy da rade zaprogramować AT89S52 ??

STK500v2 czy da rade zaprogramować AT89S52 ?? czy jest jakiś sposób, przeróbka lub zrobienie przejściówki??
_________________
Pozdrawiam :)
 
 
     
And-Tech
Site Admin

Dołączył: 22 Lut 2007
Posty: 285
Wysłany: Sro Lut 24, 2010 9:18 am   

Proszę sprawdzić oprogramowanie AVR OSP II, tam powinien być procesor 89S52

Co do połączeń elektrycznych to są to identyczne połączenia jak w AVR, od Pana zależy czy ma złacze ISP na płytce czy używa przejściówki
 
     
morock 

Wiek: 33
Dołączył: 19 Sie 2009
Posty: 71
Skąd: Działdowo
Wysłany: Sob Lut 27, 2010 2:56 pm   

a co z robić z pinem LED??

potrzebne wyprowadzenia programatora:
MOSI SPI - sygnał danych Master wy / Slave we
LED Sygnał sterowania diodą LED i multiplekserem
RST Sygnał RESET układu docelowego
SCK SPI - sygnał zegarowy
MISO SPI - sygnał danych Master we / Slave wy
VCC Napięcie zasilania programatora 3.3V - 5V (zalecane 5V)
GND Masa Programatora
_________________
Pozdrawiam :)
 
 
     
And-Tech
Site Admin

Dołączył: 22 Lut 2007
Posty: 285
Wysłany: Wto Mar 02, 2010 9:26 am   

pinu LED nie trzeba podłącząć
 
     
morock 

Wiek: 33
Dołączył: 19 Sie 2009
Posty: 71
Skąd: Działdowo
Wysłany: Sob Mar 13, 2010 6:40 pm   

niestety program avr osp 2 nie wykrywa mi programatora ani w systemie hid ani w com, próbowałem z różnymi prędkościami, na różne sposoby. jest może gdzieś opis jak korzystać z tego programu??
_________________
Pozdrawiam :)
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group