f
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/sessions.php on line 548

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/sessions.php on line 549

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/anderian/ftp/www_forum/db/mysql4.php:1) in /home/anderian/ftp/www_forum/includes/page_header.php on line 343
And-Tech :: Zobacz temat - Nie działa AVRPROG

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Politykš prywatnoœci.

Możesz okreœlić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglšdarce lub konfiguracji usługi.

And-Tech Strona Główna And-Tech
Forum firmy And-Tech

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: And-Tech
Pon Lut 09, 2009 7:40 am
Nie działa AVRPROG
Autor Wiadomość
xymario 
Mariusz

Wiek: 41
Dołączył: 29 Mar 2007
Posty: 6
Skąd: WyszkĂłw
Wysłany: Czw Cze 21, 2007 8:40 am   Nie działa AVRPROG

Zakoupiłem ostatnio programator USB. (praca na notebooku). Sterowniki zainstalowały się poprawnie natomiast żadna z aplikacji nie widzi programatora, tzn BASCOM, WinAVR, AVR Studio. Twierdzą że nie ma pod Com2 programatora. (zmieniałem COM-y i nie pomaga.

Zauważyłem również różnicę pomiędzy opisem a programatorem, otóż nie mam diody czerwonej ? O co tu chodzi ?

Czy można spodziewać się jakiejś pomocy ?
 
     
And-Tech
Site Admin

Dołączył: 22 Lut 2007
Posty: 285
Wysłany: Pią Cze 22, 2007 12:11 am   

dioda jest dwu kolorowa

jak wyglada kwestia diody po podlaczeniu programatora swieci sie na poczatku na czerwono (ok 1-2sek) a pozneiej zmienia kolor na zielony ??
 
     
xymario 
Mariusz

Wiek: 41
Dołączył: 29 Mar 2007
Posty: 6
Skąd: WyszkĂłw
Wysłany: Pią Cze 22, 2007 7:30 am   

Wieczorkiem sprawdziłem sytuacja przedstawia się następująco:
Pod AVROSPII działa na com15 ? Trochę wysoko ale na innych niż domeślne ustawienia systemu nie działa.

Co do diody to faktycznie dzisiaj dało się zaobserwować że jest czerwono/zielona.
Po paru próbach włącz/wyłącz zapaliła się na ok 0,5s czerwona (delikatnie) a następnie zielona z narastającą skokową jasnością świecenia.
Dzisiaj jeszcze posiedzę, może coś zwisło na uno secundo? I dlatego też nie chciało ruszyć?
 
     
And-Tech
Site Admin

Dołączył: 22 Lut 2007
Posty: 285
Wysłany: Pią Cze 22, 2007 8:12 am   

Czyli programator dziala tylko windows jakos dziwnie zainstalowal sterowniki,
w przyszlym tygodniu postaramy sie wypuscic nowe sterowniki
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group